Scaune auto I-Size

De ce i-Size e mai sigur ?
Care sunt diferentele majore intre normele R44 si normele R129 i-Size:
- la scaunele R44 prinderea scaunului in masina se poate face cu centura sau cu sistemul isofix, la cele certificate i-Size prinderea este exclusiv isofix
- la scaunele R44 acestea treuie sa cantareasca maxim 15 kg, iar copilul 18 kg. La cele i-Size, ansamblul scaun + copil trebuie sa cantareasca maxim 33 kg. (asta permite in cazul scaunelor foarte usoare si utilizarea acestora si de catre copii peste limita de 18 kg; de exemplu, la Concord Reverso, greutatea maxima adimisa a copilului e de 23 kg, la NUNA REBL e de 19,5 kg)
- normele R44 impuneau pozitionarea obligatorie rf a copilului doar pana la 9 kg ; la scaunele i-Size utilizarea rf e obligatorie pana la minim 15 luni sau 71 cm
- si acum sa trecem la capitolul cel mai important : SIGURANTA. Scaunele certificate R44 sunt testate doar pentru impactul frontal sau din spate. Scaunele certificate i-Size sunt testate pentru impactul frontal, din spate si lateral. In cadrul testelor de impact, pentru scaunele R44 sunt analizate doar datele care arata efectele impactului asupra pieptului copilului. La scaunele certificate i-Size, sunt analizate datele de impact asupra capului, gatului si pieptului. (practic,in normelei-Size sunt incluse si cerintele testului suedez).
Simplul fapt ca un scaun e certificat i-Size ofera o garantie de securitate in plus fata de scaunele care respecta doar normele R44.

Scaune auto I-Size

Scaune auto I-Size

Filtre active