În total există 1 utilizator conectat :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 1 vizitator (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute) Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 41 pe Mie Mar 05, 2008 12:53 pm
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
In primul rand salutari tuturor membrelor (si membrilor) acestui forum si felicitari celor care si-au facut cont mai "din timp" decat mine, cred ca m-ar fi raspuns la multe intrebari ale unei mamici "first time"!!!
Vreau sa introduc un subiect care mie mi se pare extrem de interesant pentru orice viitoare mamica: recoltarea sangelui ombilical al bebe-ului. Eu am facut asa ceva - pentru cele care stiu ce inseamna: DA, se poate si in Romania!!!
Scopul acestei proceduri este pregatirea din acest sange al unui material de transplant care se pastreaza inghetat pana in momentul in care (Doamne fereste!!!) este nevoie de el. Eu am avut o matusa care a suferit de leucemie si ar fi avut nevoie de asa ceva, a cautat donator compatibil de maduva dar nu a reusit sa gaseasca la timp...
Eu nu vreau ca Raisa sa treaca prin asa ceva... (asa de numeste ingerasul meu de 3 luni- mai precis 2 luni si 30 zile, maine face 3 luni!!!) Normal ca nici nu vreau sa concep ca ar putea pati ceva!!! Dar nu pot sa nu ma uit in jur...
Asa ca in momentul cand o prietena care e plecata in SUA mi-a spus ca la ei se face asa ceva, am inceput sa ma interesez sa vad poate-poate exista si la noi (desi n-aveam mari sperante!!) Ei bine, exista, firma se numeste Cord Blood Center si are sediul in Cluj (dar recolteaza oriunde in tara). Pentru cele interesate: www.cordbloodcenter.com/ro Eu va recomand cu toata caldura sa faceti asa ceva, e absolut nedureros si nu e periculos nici pt mama nici pentru copil!
Mult noroc si sa aveti parte numai de bucurii de la micutii vostri!
_________________ Raluca
mami_de_andi_si_razvan
Subiectul mesajului:
Scris: Mar Iul 11, 2006 10:26 am
Super mamic
Membru din: Dum Feb 19, 2006 11:33 am Mesaje: 693 Locaţie: Bucuresti
Uite ca habar n-aveam de asta!
Zilnic mai invata omu' cate ceva. Merci frumos ca ne-ai spus!
Scris: Vin Iul 14, 2006 1:28 pm
Muc cel Mic
Cu placere!
Si pentru mine a fost o noutate cand am auzit prima data!
Da' acuma ma pricep si daca te intereseaza alte detalii...
Mie mi s-a parut ca este o sansa deosebita pe care o are in plus micuta mea si de aceea n-am stat prea mult pe ganduri.
_________________ Raluca
a_andreiush
Subiectul mesajului:
Scris: Dum Mai 27, 2007 12:25 am
Socrela
vad ca acest mesaj este postat cam de multicel insa eu acum 1-2 saptamani am vazut la tv un reportaj despre asta insa nu shtiu dak era aceeash firma
era ceva cu nu shtiu ce fel de celule ce pot fi recoltate shi tratate acestea putand salva vietzi multe de la moarte
cred k este un lucru bun insa din cate am intzeles in romania nu prea vor ashtia marii sa aprobe astfel de centre
Scris: Lun Mai 28, 2007 9:12 pm
Socrela
Cum nu aveai habar? Chestia asta a facut-o Monica Columbeanu si a fost atat de mediatizata. Da, se poate si in Romania dar, din pacate, nu in toate orasele.
Scris: Lun Mai 28, 2007 11:40 pm
Socrela
da1 asa este dar uitasem ...... acum mi-am adus aminte ca am vazut un interviu in care irinel spunea despre asta........
Scris: Joi Mai 31, 2007 9:37 pm
Muc cel Mic
Da se face si in Romania dar trebuie congelat imediat ce a fost recoltat si conditii pntru congelare imediat sunt numai la Bucureti si Cluj parca.
a_andreiush
Subiectul mesajului:
Scris: Joi Mai 31, 2007 11:09 pm
Socrela
habar nu am pe unde se fac astfel de ''interventzii'' dar e bine dak shtim ca putem salva o viatza........cand o sa fac shi pe bebe2 o sa ma interesez shi o sa imi dau acordul i privintza asta.....
Scris: Vin Iun 01, 2007 9:58 pm
Socrela
Cred ca trebuie sa ceri chestia asta ca banuiesc ca in spitalele de stat nu te intreaba nimeni daca vrei. Si din cate stiu costa parca 1000 de euro.
Scris: Sâm Iun 02, 2007 10:50 am
Socrela
nu shtiu procedurile inca , insa cand va veni momentul o sa ma documentez....
Scris: Sâm Noi 10, 2007 10:48 am
Socrela
Ati mai aflat ceva despre recoltarea sangelui ombilical? As face si eu asa ceva. M-am uitat www.cordbloodcenter.com/ro dar din cate am inteles recoltarea o face totusi medicul care asista nasterea si cei de la Cluj vin ulterior si ambaleaza si transporta la laborator sangele, fiindca nu au cum sa ajunga in timp util oriunde in tara. Dar oare medicul din spital vrea sa faca asa ceva? O sa-l intreb pe medicul meu cand ma duc la control data viitoare, dar ... Mai stiti si vreo alta firma care recolteaza ? Din Bucuresti, poate ca e mai aproape de mine.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum