Acum este Mar Sep 07, 2010 8:41 am

Ora este UTC + 2

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

Cine este conectat

Cine este conectat În total sunt 2 utilizatori conectaţi :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 2 vizitatori (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute)
Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 41 pe Mie Mar 05, 2008 12:53 pm

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

Statistici

Statistici

14 mesaje | | |

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ALIMENTATIA IN TIMPUL SARCINII
MesajScris: Vin Aug 04, 2006 12:45 am 
Neconectat
Mamic incepator
Mamic incepator
 WWW  ICQ  YIM  Profil

Sunteti o viitoare mamica?

Atunci cu siguranta va intrebati care este alimentatia optima pentru ca bebelusul dumneavoastra sa fie sanatos si sa se dezvolte normal.

Este adevarat ca in timpul sarcinii este necesar mai mult ca oricand sa aveti cea mai variata si echilibrata alimentatie posibila dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa mancati in exces. Tot ce trebuie sa faceti este sa mancati alimente proaspete, neconservate pentru a va asigura toate substantele nutritive necesare. Practic trebuie sa cresteti aportul de legume si fructe proaspete reducand in acelasi timp dulciurile si sarea.
Sarea din alimente determina aparitia edemelor iar dulciurile va pot ingrasa mai mult decat trebuie (in general daca luati in grutate pana la 12 kg pe parcursul sarcinii este normal).

Poftele trebuiesc satisfacute dar in limite rezonabile.
NU SE MAI MANANCA PENTRU DOI si nu se tine regim de slabire in timpul sarcinii.

Abuzul de cafea si bauturi ce contin cofeina tip cola are efecte negative asupra sarcinii.

Pentru o functionare normala a rinichiului si pentru evitarea constipatiei beti suficiente lichide (apa, sucuri de fructe, ceaiuri de plante, etc).

Nu uitati ca orice tip de alcool pe care il beti in timpul sarcinii trece prin placenta in sangele bebelusului si este nociv.

Mancati numai alimente proaspat gatite eliminand conservele.

Referitor la alimente vor fi puse in evidenta cele mai importante in cea ce priveste dezvoltarea bebelusului.

PROTEINE:
- carne rosie slaba, carne de pasare, peste
- oua dar nu crude si nici insuficient preparate termic
- branza proaspata, laptele degresat si iaurtul trebuie sa nu lipseasca din alimentatie caci ele asigura desvoltarea corespunzatoare a oaselor si dintilor bebelusului care incep sa se formeze in jurul saptamanii a 8-a .

LEGUME:
- varza, conopida, broccoli, praz, spanac, ardei gras, rosii, cartofi,linte, fasole, telina si orice alte legume cu frunze verde inchis. Legumele cu frunze verde inchis sunt surse excelente de acid folic .
Acesta este necesar bebelusului pentru dezvoltarea sistemului nervos central mai ales in primele cateva saptamani de viata.
Evitati ardeiul iute si cimbrul
Evitati prelucrarea termica indelungata a legumelor caci se distrg multe vitamine iar bebelusul are nevoie de ele.
Preferati salatele la care puteti adauga, nuci, alune sau seminte de susan.

FRUCTE:
- cirtice, capsuni, caise, mere, pere, banane, etc

CEREALE:
- fulgi de cereale, paste din grau integral sau paine din faina integrala.

CEAIURI DIN PLANTE:
- datorita faptului ca sunt multe PLANTE CONTRAINDICATE IN TIMPUL SARCINII prefer sa le pun in evidenta pe cele mai cunoscute dintre ele si anume: coada soricelului, obligeana, pelin, rostopasca, feriga, anason dulce, fenicul, lemn dulce, ienuper, levantica, busuiocul cerbilor, floarea patimilor, revent (rubarba), salvie, vasc, carcel, dracila, vetrice .

- sunt si PLANTE CE TREBUIESC UTILIZATE CU PRUDENTA IN TIMPUL SARCINII si anume: angelica, armurariu, brusture, lucerna, galbenele, isop, sunatoare, merisor, talpa gastii, musetel, roinita, izma, patlagina, urzica, ghimbir, schinduf, unguras .

Nu uitati ca fumatul este foarte daunator bebelusului.

http://elenacarmen.blogspot.com/

http://www.myspace.com/elenacarmen

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 04, 2006 11:31 pm 
Neconectat
Super mamic
Super mamic
 E-mail  Profil

Locaţie: Slatina
Mai stiam ca branza-feta nu e recomandata in sarcina.

Cand imi vedeam colectia de reviste "Mami", zambeam... Cate am invatat de acolo... Acum le-am daruit unei proaspete mamici... Cu cea mai mare placere...

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 05, 2006 10:17 am 
Neconectat
Super mamic
Super mamic
 E-mail  YIM  Profil

Locaţie: Bucuresti
Am mancat mai de toate, evident, exceptand cele precizate mai sus - tot de prin revista Mami le stiu... :D Dar in special am avut pata pe mere verzi si acre si banane f verzi! Ceea ce se pare ca a mostenit si andi - nu ii plac bananele prea coapte...

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 13, 2007 11:41 am 
Neconectat
Muc cel Mic
Muc cel Mic
 ICQ  Profil

Vai ce nu as da sa am si eu revista Mami !,,,dar pt ca nu sunt in Romania incerc sa aflu si eu de pe net cat mai multe .... :sad: Eu mananc foarte multe mere si capsuni ,,incerc sa mananc brocolli si spanac desi nu mi plac deloc ...beau foarte mult lapte zilnic ,,,de iaurt deja `mi s-a luat` spar sa nu fie la fel si cu laptele ....Mananc cereale desi nu sunt preferatele mele si am pofta sa mananc oua ,,,e recomandat un ou fiert pe zi ...eu mananc prajite si cate 2 ,,,aproape in fiecare zi ..salata ,,rosii ,castraveti si multe dulciuri desi nu le suportam inainte ...sper sa nu iau proportii uriase :D

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 14, 2007 7:24 pm 
Neconectat
Super mamic
Super mamic
 ICQ  Profil

Alicia eu zic sa mananci din tot ce poftesti dar cate putin ca nici sa iti stea gandul la ceva si sa zici ca nu ai voie nu e bine.Daca mananci spanac si nu iti place nu iti faci rau? sau alte chestii?Pana sa ne gandim la noi trebuie sa ne gandim la bb.Gura noastra o putem controla dar pe a lui nu,iar daca copilul pofteste ceva trebuie sa-i dai.Mie toata lumea imi zicea sa iau daca vad ceva ca si daca nu vreau eu poate vrea copilul[copiii].La kg eu zic sa te gandesti dupa ca e mai usor :roll:

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 17, 2007 3:56 am 
Neconectat
Muc cel Mic
Muc cel Mic
 ICQ  Profil

cateodata mai trec si peste regulile asta si mai infulec si un hamburger :roll: sau alte alimente interzise dar mai rar ,,,incerc totusi sa i dau multe vitamine ,sa mananc multe fructe ..ieri l-am vazut la ecografie ,,,am avut un sentiment minunat ....nu e prima data cand il vad dar acum e un pic mai mare .,,misca din picioruse si maini ,,,de fapt cred ca lichidul ala ii misca corpul..

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 26, 2007 11:49 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela
 E-mail  WWW  YIM  Profil

eu mereu cand mergeam la eco incepeam sa plang
aveam un sentiment de multumire shi implinire.....era ceva ce nu se poate descrie in cuvinte.........
cat despre alimentatzie......eu nu am tzinut cont de ce trebuie shi ce nu trebuie mancat in aceasta perioada........am mancat tot ce am vrut shi bebe meu nu a fost nici mofturos shi nici pofticios..........
nu am avut gretzuri shi nici pofte mari
foarte rar sa poftesc cu adevarat la ceva.......

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 28, 2007 9:24 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela

Eu am tinut cont. Cred ca fost perioada in care am mancat cele mai multe fructe. Multe taareee. Banane cel putin, zilnic cate doua-trei. SI acum bebe e innebunit dupa banana. :lol:

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 28, 2007 11:29 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela
 E-mail  WWW  YIM  Profil

shi lui andrei ii plac bananele....mai putzin piersicile shi capshunile....bine ca din capshuni i-am dat doar suc shi nu i-a placut
ashtept sa se coaca mai bine shi sa ii dau iar ....ma gandesc ca erau cam acrishoare shi de-aia nu i-au placut....la fel shi cu pirsicile.....

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 30, 2007 8:31 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela

Din cate stiam eu capsunile nu sunt recomandate pana la un an. Dar daca i-ai dat si nu a avut nimic.... tu decizi.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 30, 2007 10:41 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela
 E-mail  WWW  YIM  Profil

mie mi-a spus dr ca pot sa ii dau dar fara semintze shi sa fie romaneshti.....acum nu shtiu ce sa mai cred......ca shi eu shtiam ca nu sunt bune pt ei....de la guritza aia mica care a luat-o atunci nu a patzit nik dar sa vad cand o sa-i dau mai mult shi cred k o sa ii iau maine ........

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 30, 2007 10:47 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela

Cred ca singura problema este ca pot da tot felul d alergii, dar daca nu face crd ca e ok. :???:

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 30, 2007 10:49 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela
 E-mail  WWW  YIM  Profil

maine incerc sa ii dau 10 ml sa vad dak vrea.......eventual dak sunt prea acre o sa-i pun shi putzin zahar sau putzin sirop de la ale noastre.... :???:

Subiectul mesajului: Re: ALIMENTATIA IN TIMPUL SARCINII
MesajScris: Mar Ian 27, 2009 8:10 pm 
Neconectat
Muc cel Mic
Muc cel Mic
 E-mail  Profil

Necesarul de vitamine şi minerale al femeilor gravide şi mamelor care alăptează este mult mai crescut decât în alte perioade ale vieţii. Necesarul de fier al femeilor gravide este dublu faţă de cel normal şi nu poate fi obţinut doar printr-o alimentaţie obişnuită. De asemenea, gravidele au nevoie de cantităţi mai mari de calciu, indispensabil pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor şi dentiţiei fetusului. Creşte şi necesarul de acid folic, care are un rol deosebit în formarea placentei şi dezvoltarea zigotului, prevenind apariţia unor malformaţii congenitale (spina bifida). Este importantă şi consumarea unei cantităţi mai mari de vitamina C, deoarece aceasta este indispensabilă pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, pentru formarea oaselor, cartilagiilor şi a colagenului, pentru procesele enzimatice. Un produs foarte bun, 100% natural este New Life. Detalii pe http://www.prosanatate.com

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2