În total există 1 utilizator conectat :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 1 vizitator (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute) Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 41 pe Mie Mar 05, 2008 12:53 pm
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Membru din: Lun Mai 22, 2006 2:38 am Mesaje: 2639 Locaţie: South Korea
Ia mergeti voi impreuna la baie sa va spalati pe dinti, las-o intai pe ea sa se uite la tine si apoi incearca la ea...Noi facem "his-his" la dintinsori, intai il spal eu si apoi ii las periuta sa se spele si el....e drept ca le schimbam mai des ca le ciufuleste rau...
Scris: Sâm Noi 18, 2006 6:28 am
Muc cel Mic
Mai mie mi se pare normal ca bebe sa aiba gurita curata imediat dupa aparitia primilor dintisori.Concret la noi exista deja doi incisivi centrali inf, si din momentul aparitiei , la 6 luni am inceput operatiunea ''brush teeth''!Cu neodentpasta speciala pentru bebelusi, fara fluor,care are o periuta degetel cu peri, din silicon , foarte usor de manevrat.Spalatul pe dintisori la noi e o placere(pasta de dinti are gust de fructe si e speciala, astfel ca bebe chiar daca o inghite, no problem) si nu cred ca trebuie asteptat pana la definitivarea danturii!
_________________ Un copil nu este o povara. Viata inseamna sa inveti si sa cresti!
claussia
Subiectul mesajului:
Scris: Mar Dec 05, 2006 9:20 am
Super mamic
noi avem 7 luni si ne laudam cu 2 dintisori. spuneti-mi si mie care pasta de dinti e recomandatala aceasta varsta si unde se gaseste
_________________ Minunea noastra
vlad_mom
Subiectul mesajului:
Scris: Mie Dec 06, 2006 1:32 am
Moderator
Pasta de dinti pentru "incepatori" (de la primul dinte pina la 2 ani) se gaseste la farmacie, sint mai multe marci, nu au gust mentolat ci de fructe...
Scris: Mar Mai 15, 2007 8:44 pm
Muc cel Mic
si noi avem dintisori 2jos si acu ne dau si 4 sus.nu am plans cand ne-au iesit,n-am facut febra,doar cu pofta de mancare am avut ceva probleme,dar am luat SANASOL si ne-a revenit.cat despre spalatul pe dinti inca nu am inceput...
dor_alina
Subiectul mesajului:
Scris: Joi Mai 24, 2007 8:56 pm
Socrela
Eu mai incerc sa-l spal din cand in cand dar nu-i place deloc. Nu prea stiu cum sa-l obisnuiesc
Bubulina
Subiectul mesajului:
Scris: Joi Mai 24, 2007 10:33 pm
Mamic in devenire
dor_alina scrie:
Eu mai incerc sa-l spal din cand in cand dar nu-i place deloc. Nu prea stiu cum sa-l obisnuiesc
Nici copilului meu nu i-a placut...fugea cand ma vedea cu periuta de dinti.
Doctorul mi-a recomandat sa fac asa: intai sa ma vada pe mine ca ma spal, apoi sa spalam impreuna jucaria preferata (nu o masinutza, fireste ), si apoi sa il spal pe el.
Numai ca asa nu a mers deloc.
A mers in momentul in care i-am pus periuta de dinti in mana si i-am zis sa se spele pe dinti. Asa ca se uita la mine si ce fac eu, face si el.
Numai ca, daca incepe sa se spele pe dinti, trebuie sa continuie zi de zi.
Am fost plecati cateva zile si am neglijat acest aspect si cand am venit acasa am fost socata sa constat ca dintzucii lui erau putini galbeni.
Asa ca acum ne spalam pe dinti dupa fiecare masa, exceptie masa de seara ca adoarme in timpul mesei...
Scris: Joi Mai 24, 2007 10:49 pm
Socrela
Pai, da, dar al meu are doar 10 luni jumate. Nu cred ca va reusi sa se spele singur.
Bubulina
Subiectul mesajului:
Scris: Joi Mai 24, 2007 10:50 pm
Mamic in devenire
dor_alina scrie:
Pai, da, dar al meu are doar 10 luni jumate. Nu cred ca va reusi sa se spele singur.
Categoric nu, pentru ca e micutz. Noi am inceput spalatul pe dinti dupa un anisor, desi dintzi avem de la 3 luni jumate...
Scris: Joi Mai 24, 2007 11:06 pm
Socrela
Poate totusi e prea mic ca sa-l spal. desi stiu ca medicii recomanda spalatul pe dinti de la aparitia primului dintisor
vlad_mom
Subiectul mesajului:
Scris: Vin Mai 25, 2007 7:54 am
Moderator
Nu e atit spalatul propriu-zis cit obisnuirea cu acest tabiet. Noua ne place!
Scris: Vin Mai 25, 2007 10:09 am
Super mamic
Eu , dupa ce am facut de capul meu si am inceput sa "chinui" fata de la 7 luni, am vorbit cu o prietena care e doctor stomatolog si mi-a zis ca pana la 1 an si jumatate nu se recomanda folosirea pastei de dintii, ci se sterg dintisorii cu un prosopel moale umezit .
_________________ Minunea noastra
dor_alina
Subiectul mesajului:
Scris: Vin Mai 25, 2007 10:01 pm
Socrela
Eu nici nu am incercat cu pasta de dinti. Am o periuta speciala pentru bebei de la NUK, cu dinti de silicon cu care trebuie doar sa curat rsturile de mancare. dar nu-i place si ma chinui o gramada sa i-o bag in gurita si pe urma si-o scoate , nu-i place de loc.
a_andreiush
Subiectul mesajului:
Scris: Sâm Mai 26, 2007 12:36 am
Socrela
pt el este o senzatie noua periutza shi cred k este normal sa o respinga.....oricum eu una nu il cresc pe andrei ca la carte
nu shtiu dsak vreuna dintre noi a fost spalata pe dintzi de la primul dintzishoe
este adevarat k e bine dar eu pana la 12-13 ani nu ma spalam pe dintzi pt ca nu mi-a zis nimeni k trebuie(locuiam cu bunik )
credetzi-ma k nu am avut o carie cel putzin sau vre-o pr cu dantura
Scris: Sâm Mai 26, 2007 8:20 am
Socrela
Da, dar asta nu inseamna ca este sanatos asa. Eu chiar l-am crescut pe bebe dupa carte si dupa sfatul medicului. Rau nu are ce sa-i faca.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum