Acum este Vin Ian 09, 2009 12:02 pm

Ora este UTC + 2

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

Cine este conectat

Cine este conectat În total sunt 0 utilizatori conectaţi :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 0 vizitatori (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute)
Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 41 pe Mie Mar 05, 2008 12:53 pm

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Statistici

Statistici

6 mesaje | | |

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: stimulent
MesajScris: Mar Mai 20, 2008 7:15 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela

Am un baietel de un an si 10 luni. Dupa nastere am beneficiat de concediul postnatal dupa care m-am intors la serviciu, deci nu am intrat in concediul de crestere a copilului. De la data intoarcerii la serviciu am primit pe langa salariu stimulentul de 100 ron care se acorda pana cand copilul implineste doi ani.
Acum ma aflu din nou in concediu postnatal (am nascut al doilea copil pe 13.05.2008) si luna aceasta nu am mai primit stimulentul pentru primul copil. Asa trebuie sa fie? Are legatura stimulentul primului copil cu faptul ca ma aflu in concediu postnatal? Eu nu am gasit nimic de genul asta in Ordonanta :???:

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 21, 2008 1:58 am 
Neconectat
Moderator
Moderator
 ICQ  Profil

Locaţie: South Korea
Logic ar fi sa aiba legatura, din cite am citit am inteles ca pe perioada concediului de maternitate (in cazul tau, cel postnatal) contractul de munca este suspendat, nu se platesc impozite (fiind suportate de la buget)...
"Conditii de acordare a stimulentului:
- se acorda in perioada in care beneficiarii indemnizatiei realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, plata indemnizatiei fiind suspendată."
Chiar si daca ai fi fost in concediu de crestere, ca sa treci la cel pentru al 2-lea copil trebuiau efectuate zilele obligatorii de concediu postnatal, timp in care se suspenda primul concediu.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 23, 2008 7:00 am 
Neconectat
Socrela
Socrela

Din cate stiu eu platesc impozit chiar daca sunt in postnatal si contractul de munca nu e suspendat. E ca si cum as fi in concediu medical. Contractul se suspenda cand intri in concediul de cresterea copilului.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 24, 2008 3:45 am 
Neconectat
Moderator
Moderator
 ICQ  Profil

Legea nr 53/2003, codul muncii
Cap IV, art Art. 50.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;

Ordonanta de urgenta 148/3nov 2005,
Art 12, alin 3.
Plata stimulentului prevazut la art. 3 se suspenda incepind cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul nu mai realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor legii 571/2003.

Legea 571/2003, Codul fiscal, TITLUL III Impozitul pe venit, CAPITOLUL I
Dispoziţii generale

Art. 42. - În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specială, acordate din bugetul de stat, din bugetul asigurărilor sociale de stat, din bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, inclusiv indemnizaţia de maternitate şi pentru creşterea copilului, precum şi cele de aceeaşi natură primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă;

Concediu de maternitate este special, nu este un concediu medical obisnuit (care in limba legii: "incapacitate temporara de munca"), si procentul este diferit (85%) fata de cel pt concediu medical (75%).
Din cite am mai citit prin legile astea asigurarea este platita in aceasta perioada.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 24, 2008 7:39 am 
Neconectat
Socrela
Socrela

Pai, da asigurarea medicala este platita dar atat. Impozitul tot se ia si din ce am vazut si eu in lege ei fac referire numai la indemnizati de maternitate nu si la banii din timpul postnatalului, care de altfel sunt la fel ca orice salariu. Ei, ma mai interesez eu si va spun.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 25, 2008 2:02 am 
Neconectat
Moderator
Moderator
 ICQ  Profil

Concediu de maternitate inseamna prenatal+postnatal, celalalt e concediu de crestere a copilului pina la 2 ani. Se numesc indemnizatie de maternitate banii pe care ii primesti in concediu de maternitate pt ca sint dati de la bugetul de stat, din fonduri speciale.
Vazusem si eu ca banii pe concediu de maternitate erau la fel cu salariul pe care il luam in mina, dar asta tocmai pt ca erau 85% din salariu brut (brutul minus impozite).

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2