Acum este Dum Aug 01, 2010 4:02 am

Ora este UTC + 2

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

Cine este conectat

Cine este conectat În total există 1 utilizator conectat :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 1 vizitator (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute)
Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 41 pe Mie Mar 05, 2008 12:53 pm

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Statistici

Statistici

38 mesaje | | |

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Practic decalotarea...
da, la sfatul medicului 53%  53%  [ 7 ]
da, asa se face din batrini 7%  7%  [ 1 ]
nu, nu mi s-a spus despre asta 7%  7%  [ 1 ]
nu, nu sint de acord cu acest procedeu 30%  30%  [ 4 ]
Voturi totale : 13
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Decalotarea
MesajScris: Joi Iun 29, 2006 6:12 am 
Neconectat
Moderator
Moderator
 ICQ  Profil

Locaţie: Shanghai, China
Hai sa vedem de ce si cum am decis sa procedem pentru ca la capitolul asta parerile sint impartite in 2 tabere:pro si contra...

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 29, 2006 7:59 am 
Neconectat
Super mamic
Super mamic
 E-mail  YIM  Profil

Locaţie: Bucuresti
Pai cu decalotarea noi stam bine... :lol: Eu una as zice ca e chiar necesara si vb din punctul de vedere al unei mamici care a avut probleme legate de asta; Andi s-a nascut cu hidrocel (care s-a retras, n-a fost nevoie de nici o interventie medicala) si fimoza usora - pentru care am fost la medic sa il decaloteze acolo, pt ca era prinsa destul de binisor.... Si pt ca n-am fost f f atenta cu decalotarea dupa, n-am facut-o des si nu cum trebuie, ca-mi era frica sa nu stric bietul copil :D am ajuns iar la medic.... si iar a trebuit sa i-o decaloteze fortat! Asa ca acum fac asta cu regularitate, la fiecare baita (mai uit eu uneori, ca deh... memorie scurta). Si e ok; se mentine f bine igiena, plus ca nu va avea probleme la primele erectii serioase, sa-l doara sau mai stiu eu ce.
Asa ca da! Decalotam, la sfatul medicului si in umbra experientei personale!

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 06, 2006 4:15 am 
Neconectat
Moderator
Moderator
 ICQ  Profil

Eu n-am stiut de treaba asta pina nu mi-a spus medicul la vizita de la 4 luni ca are fimoza si ca ....asa si pe dincolo, am incercat fara nici un rezultat de vreo 5 ori...dupa care m-am lasat pagubasa... In schimb m-am documentat prin compendii, dictionare medicale:
-fimoza se recunoaste doar de catre un medic chirurg dupa virsta de 3 ani
-la bebelusi este o forma fiziologica a fimozei infantile care dispare treptat odata cu maturizarea glandului
-incercarile de decalotare fortata pot duce la aparitia unor fisuri ale preputului si de aici complicatii, infectii
-preputul secreta o substanta numita smegma,o secretie densa, albicioasa ce se formeaza intre gland si preput, cu rol asemanator cu al secretiilor pleoapei sau cavitatii bucale, hidrateaza glandul si il pastreaza lin, moale si suplu, iar proprietatile sale antibacteriene si antivirale patreaza penisul curat si sanatos....
Ideea e ca n-am mai facut nimic, am lasat lucrurile asa cum sint, toate mamiferele de gen masculin au aceesi anatomie si sint convinsa ca nu practica decalotarea... :wink: .... Cert este ca la 1 an si 3 luni medicul imi spune: "foarte bine se prezinta, nici urma de fimoza, sa faci in continuare decalotarea"...?!? Care??? N-am facut nimic!
Dar fiecare face cum considera mai bine pentru puiul sau!

Subiectul mesajului: Decalotarea
MesajScris: Lun Iul 17, 2006 1:47 pm 
Neconectat
Muc cel Mic
Muc cel Mic
 ICQ  Profil

Eu sunt convinsa ca este bine sa decalotam "cocoselul". In ciuda acestui fapt, eu ii fac zilnic asta baiatului meu (are 3 ani si 6 luni), i-au aparut niste punctulete mici albe la care trebuie sa se intervina chirurgical. Medicul mi-a spus ca asistenta nu i-a decalotat bine putulica atunci cand a fost mic...Oricum...de igiena nici nu se pune problema, eu il decalotez zilnic, chiar si dimineata si seara, la culcare. Deci, va trebui sa apelam la chirurgie...poate ca e prea mult spus...dar am incredere in medicul chirurg care urmeaza sa-l vada si sa stabileasca daca e nevoie sa se intervina chirurgical sau nu.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 29, 2006 6:49 pm 
Neconectat
Muc cel Mic
Muc cel Mic

Locaţie: Arad
AM bifat ultima varianta, desi nu pot spune ca NU sunt de acord...intradevar nu l-am decalotat pe Raul cu toate ca avea fimoza...la varsta de 1 an si 4 luni ne-am dus la un pediatru bun si l-am rugat sa se uite putin la fimoa lui...a zis sa-l decalotez eu fortat...NUUUUUUU, l-am rugat sa faca el asta ca eu nu sunt capabila...in 5 secunde a fost gata, nici n-a avut Raul timp sa realizeze...greu a fost dupa, timp de 2 zile il ustura la pisu dar il bagam putin cu funduletu in apa calduta si gata...cam asta a fost la noi

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 24, 2007 7:07 am 
Neconectat
Socrela
Socrela
 E-mail  WWW  YIM  Profil

pe andrei l-a decalotat dr shi m-am speriat tare cand am vazut seara la baitza ca avea cuculetzul roshu ca sangele dar sange nu era......
nu avea fimoza dar a zis ca este mai bine shi mai igienic sa il decaloteze.....eu nu il mai decalotez la baitza dar este necesar?
il spal bine cu apa shi spu mant shi gata!......

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 24, 2007 9:39 am 
Neconectat
Socrela
Socrela

Mie mi-a zis dr sa-l decalotez si am facut-o . Acum s-a desfacut aproape de tot. Il ingeam de fiecare dupa baita si decalotare cu crema de galbenele. Nu au fost nici un fel de probleme, rani, roseata sau mai stiu eu ce... :???:

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 27, 2007 12:55 am 
Neconectat
Socrela
Socrela
 E-mail  WWW  YIM  Profil

eu nu pot sa ii fac pt ca mi-e mila
dar cand ma duc la vaccin o sa ii spun de sa vad ce spune.......

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 28, 2007 9:44 pm 
Neconectat
Socrela
Socrela

Si mie mi-era mila si la inceput il puneam pe tati sa se ocupe de chestiile astea "barbatesti" :oops:

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 29, 2007 6:57 am 
Neconectat
Socrela
Socrela
 E-mail  WWW  YIM  Profil

eu ma duc cu el la vaccin azishi ii spun doctorei sa se uite sa vada cum mai este.......

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 29, 2007 9:09 am 
Neconectat
Mamic experimentat
Mamic experimentat
 E-mail  Profil

Locaţie: BUCURESTI
Mi-am decalotat baietelul treptat, iar acum la aproape 6 ani se spala singurel si sunt tare mandra de el. Am invatat decalotarea de la doctora dar si de la mama mea.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 29, 2007 11:04 am 
Neconectat
Moderator
Moderator
 ICQ  Profil

Uitati AICI o alta opinie despre chestia asta.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 29, 2007 12:57 pm 
Neconectat
Mamic experimentat
Mamic experimentat
 E-mail  Profil

Aici zice asa :"In copilarie preputul trebuie sa fie atasat de gland (fimoza fiziologica), asa cum natura a intentionat, pentru a nu permite accesul germenilor patogeni din mediu." Daca decalotezi treptat si cureti acea zona, pt evitarea infectiilor si pt a evita o opertie, nu inseamna ca ii rupi preputul, eu una nu am facut asta, preputul este la locul ei, baiatul este inca virgin :)

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 29, 2007 1:25 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator
 ICQ  Profil

Nu e vorba despre dezvirginare, ci despre faptul ca nu oferim o mai buna igiena ci din potriva...
Nimeni n-a zis ca articolul acesta este "adevarul universal valabil", este o alta opinie, iar eu una sint de acord cu ea...
Fiecare face cum crede mai bine, de aceea sintem parinti, sa luam decizia pe care o consideram ca fiind corecta.

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 29, 2007 1:53 pm 
Neconectat
Mamic experimentat
Mamic experimentat
 E-mail  Profil

vlad_mom scrie:
Nu e vorba despre dezvirginare, ci despre faptul ca nu oferim o mai buna igiena ci din potriva...
Nimeni n-a zis ca articolul acesta este "adevarul universal valabil", este o alta opinie, iar eu una sint de acord cu ea...
Fiecare face cum crede mai bine, de aceea sintem parinti, sa luam decizia pe care o consideram ca fiind corecta.

Da, dar cu toate astea, infectiile le fac doar acei copilasi a caror putulica nu a fost curatata, si ajung la operatie, asa ca mai bine eviti din timp

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2