În total există 1 utilizator conectat :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 1 vizitator (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute) Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 41 pe Mie Mar 05, 2008 12:53 pm
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Membru din: Vin Mar 03, 2006 4:33 pm Mesaje: 553 Locaţie: Copenhaga - DK
O sa pun retetele pe care le fac eu deobicei si care le mai incerc noi!
Chiftelute din carne fiarta de pui!
Eu am folosit numai piept... depinde cat faci.. cant reala este asa:
1 kg pui sau curcan, 1 cartof, 2 oua, 2 catei usturoi, 2 ling faina, sare, ulei.
Fierbi carnea si cartoful separat. Apoi cand sunt gata le dai prin masina de tocat sau la blender, sau cum le faci sa iasa o pasta, amesteci cu ouale si condimente pentru chiftelute, usturoi, sare eventual si apoi le prajesti, atata cat sa capete culoare, ca ele practic sunt fierte...
1. Batem albusurile cu praful vanilat... 2. Batem galbenusurile cu zaharul.
Se combina cele doua compozitii amestecand usor (la viteza 1 a mixerului), apoi adaugam faina amestecand incetisor... Se unge forma speciala si se baga la cuptor compozitia, 25-30 minute.
Dupa ce s-a facut si racit, punem o budinca de-asupra si ornam cu fructe, de care aveti.
MUFFINSURI
250 g faina, 80 g unt moale, 2 oua mari, 160 g unt, 1 iaurtel sau smantana 2 linguri, 150 g zahar, 12 grame praf copt, 1 vf sare...
Optional: coaja de lamaie (NU, daca se fac cu ciocolata)
Se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca bine... Se ung formele de muffinsuri. Se pune jumate de cantitate si gem si deasupra cealalata cantitate. Se baga in cuptor la 210 grade, 20 minute...
In principiu va ajunge pentru 12 forme, compozitia!.
Eu de regula le fac cu gem ca sunt mai gustoase. Voi puteti pune si ciocolata!
spaghete Bolognese
Aveti nevoie de: carne tocata vita +porc (cat considerati ca faceti pentru 4 persoane), 1 ceapa, suc de rosii, branza de vaca! arome spaghete! si spaghete! (1 pachet)
Caliti ceapa, apoi adaugati carnea si o perpeliti nitel, apoi adaugati sucul de rosii si arome spaghete (sunt speciale, scrie pe ele. Spaghete Bolognese), si le lasati sa fiarba in sucul asta...
Intre timp fierbeti spaghetele... Dupa ce au fiet le puneti intr-un vas de Yena, puneti branza, amestecand in vas. Apoi compozitia de carne si le amestecati.... Dati la cuptor atata cat sa le patrunda bine si gata!
Azi am facut o praji-tort, cu aluat de pandispan, copt in forma cu gaura la mijloc...peste care am adaugat ciocolata nutela...
6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri zahar, o lingura apa, praf copt! Se pun galbenusurile im mixer cu 6 ling zahar si 1 ling apa, apoi 6 ling faina, praf copt si se amesteca bine. Trebuie sa fie mai grosut aluatul... Apoi albusurile batute spuma. Se pune jumate din cantitatea de albusuri peste compozitie si se amesteca de sus in jos cu lingura, usor, apoi si restul de cantitate. Se baga la cuptor in forma cu gaura sau alte forme... se orneaza cu ciocolata sau cu fructe.. Merge cu orice!
Dupa coacere! cu capul in jos!
scoasa din forma si intoarsa:
am pus ciocolata in care am daugat nitel unt si am pus-o pe foc s-o incalzesc ca s-o adaug apoi calda peste praji!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum