În total există 1 utilizator conectat :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 1 vizitator (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute) Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 41 pe Mie Mar 05, 2008 12:53 pm
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Subiectul mesajului: Ingrijirea unghiilor si a mainilor
Scris: Mar Mai 30, 2006 10:55 pm
Super mamic
Membru din: Dum Feb 19, 2006 11:33 am Mesaje: 693 Locaţie: Bucuresti
Dintotdeauna am avut probleme cu unghiile (sunt uratele, se rup, se exfoliaza, pielitele sunt mari si zdrentuite)... acum, mai ales dupa sarcina, nu stiu de ce, si mainile imi sunt imbatranite...
Am gasit un articol interesant despre asta si cred ca o sa aplic sfaturile, ca nu se mai poate altfel! Voi cum stati la capitolul asta?
Uite si articolul:
Tratament pentru unghii frumoase
Se spune ca in timpurile feudale diferenta dintre printese si taranci, daca le imbracai la fel, erau unghiile. Mainile printeselor erau fine si unghiile bine ingijite.
Tratament pentru unghii
Mainile sunt expuse constant la apa si la elemente iritante. De aceea, ele au nevoie de o ingrijire deosebita, mai ales ca acestea sunt partea cea mai vizibila a corpului nostru. Aromaterapia poate sa intareasca unghiile si sa dea sanatate mainilor. Uleiurile esentiale actioneaza ca substante nutritive asupra unghiilor facandu-le mai flexibile si mai tari. Pentru a-ti prepara propriul tratament cu uleiuri esentiale ai nevoie de un sapun, un prosop curat, vata, o periuta de unghii, pila de unghii si ulei esential.
Ulei pentru masajul unghiilor
• 1 lingura de ulei de migdale sau o crema de maini fara miros
• 5 picaturi de ulei de vitamina E (poti folosi continutul unei capsule)
• 8 picaturi de ulei esential, dintre care 2 picaturi de ulei de lamaie, 2 picaturi de ulei de lavanda si 2 picaturi de ulei de patchouli.
Amesteca toate ingredientele si aplica-le astfel:
• Spala-te pe maini cu sapun si cu periuta speciala.
• Inmoaie-ti mainile in apa calduta timp de 5 minute. Daca doresti, poti adauga 1 lingura de ulei de migdale in apa si 2 picaturi de ulei esential de lavanda. Cu ajutorul prosopului, incearca sa cureti zona din jurul cuticulelor, impingandu-le cu grija.
• Pune un prosop mic la microunde timp de 2 minute si apoi inveleste-ti mainile pana cand prosopul este rece.
• Aplica 2 picaturi din uleiul preparat (sau crema) pe fiecare unghie. Maseaza cu grija fiecare unghie. Ele vor absoarbe repede uleiul.
Unghiile sunt expuse in fiecare zi apei si a produselor care le usuca, precum sapunul. Acestea fac unghiile fragile, acestea exfoliindu-se mult mai usor. Pentru a-ti proteja unghiile de detergenti, este bine ca atunci cand speli vase sa folosesti manusi.
Sfaturi pentru unghii frumoase
Un tratament exfoliant pe baza de sare si lamaie intareste unghiile si le reda aspectul sanatos. Amesteca sare de bucatarie cu cateva picaturi de lamaie si putin ulei si maseaza unghiile. Amestecul este foarte bun daca ai unghiile decolorate. Inmoaie apoi unghiile timp de 2 minute in lapte deoarece acesta are elemente naturale care hranesc unghiile si le face puternice.
Nu taia cuticulele deoarece pe langa riscul aparitiei infectiilor, cuticulele vor creste mai mult. Impinge-le cu un betisor. Un tratament de urgenta ar fi sa masezi unghiile cu ulei de masline sau cu continutul unei capsule de vitamina E. Astfel unghiile vor fi mai flexibile.
Oja este un protector, dar daca o lasi prea mult pe unghii, le poate ingalbeni si vor aparea pete. Din cand in cand lasa unghiile sa respire. Manichiura ar trebui facuta o data pe saptamana.
Ana Macovei
Scris: Mie Mai 31, 2006 2:43 am
Moderator
Membru din: Lun Mai 22, 2006 2:38 am Mesaje: 2719 Locaţie: Shanghai, China
Of! N-am avut niciodata unghii tari, nici inainte, nici dupa sarcina...asa ca nu ajung cu ele decit la maxim 3 mm inafara degetului, apoi incep sa se rupa... Singura chestie pe care mereu mi-e lene si n-am chef s-o fac este manichiura... dar trebuie.... S-ar putea sa dea rezultate tratamentul cu uleiuri, dar din cite stiu eu adevaratele tratamente pentru unghii, piele, par se face pe dinauntru, printr-o alimentatie bogata in vitamine si minerale...sau tratament medicamentos...
Oja nu se pune problema! Nu folosesc, am asa o senzatie timpita ca si cum as avea o peruca stridenta... , piticii mei....doar lac de unghii...
Cite dintre noi spala vasele sau freaca prin baie si bucatarie cu manusi de cauciuc??? Ca eu una, doar cind am de scos ceva rufe din clor le folosesc si asta pentru ca nu suport mirosul de clor... Si dupa tratamente de solutii cu acizi (alea de baie) si cu baze (alea de bucatarie)...e normal ce se intimpla cu mainile noastre...
Scris: Mie Mai 31, 2006 9:35 am
Super mamic
Nici eu nu suport manusile. Mai bine zis le urasc!!! Si am nisteee maini cand folosesc solutia aia pt aragaz triumf, de-mi vine sa urlu; plesneste pielea efectiv si da sangele!
Scris: Mie Mai 31, 2006 9:37 am
Moderator
Cunoastem ....si asevi e la fel....ca sa nu mai zic de cele pentru baie...ca nu folosesc cu clor....ci cu acizi....
Scris: Mie Mai 31, 2006 10:03 am
Eu m-am invatat cu ele mai lungi,nu am timp chiar asa des de unghii,dar imi fac.imi vine sa mor cand mi se rupe cate una.la mine mainile sunt mai sensibile,mai bine zis mana dreapta;tot timpu mi pielea mai uscata decat la stanga.o sa incerc si cu tratamentul zis de voi.
Ultima oară modificat de mama de gemeni pe Joi Iun 01, 2006 8:54 pm, modificat 1 dată în total.
mami_de_andi_si_razvan
Subiectul mesajului:
Scris: Mie Mai 31, 2006 10:28 am
Super mamic
Voiam chiar azi sa ma duc sa-mi cumpar "ingredientele", dar e un vant afara de te ia pe sus si nu risc cu andi dupa mine; dar maine, poimaine gata, ma apuc!
Scris: Mie Mai 31, 2006 11:27 am
Moderator
Chiar sa ma tii la curent! Ca de cind ma stiu mi-am dorit unghii mai mari si mai tari!
Scris: Mie Mai 31, 2006 11:34 am
Super mamic
Se rezolva! nu te las eu asa!
Scris: Joi Iun 01, 2006 5:43 am
Moderator
Eu mi-s mai comoda de fel....dar daca da rezultate parca m-as apuca....
Scris: Joi Iun 01, 2006 9:29 pm
am auzit si eu ca vit.e e foarte buna pentru maini si unghii.
mami_de_andi_si_razvan
Subiectul mesajului:
Scris: Vin Iun 02, 2006 10:50 am
Super mamic
Va vine sau nu sa credeti... functioneaza din prima! N-am gasit toate uleiurile alea, insa aseara, m-am spalat cu apa calda si sapun pe maini, apoi m-am frecat cu sare si lamaie, apoi am stat cate 5 min cu mainile in ulei normal cald si apoi m-am dat cu un ulei pt cuticule de oriflame si m-am masat pana a intrat in piele.
Deja unghiile sunt mai albe si cuticulele p[arca s-au rretras nu stiu cum...Super! O sa fac asta in fiecare seara!!!
Scris: Vin Iun 02, 2006 11:18 am
Moderator
M-ai innebunit! Ulei de porumb merge? Ca aici doar de porumb, soia (pute rau) si masline....
Scris: Vin Iun 02, 2006 11:21 am
Super mamic
De masline! Ala e recomandat! Si pe cuvant ca-s uimita dupa prima folosire ce se vede! Iti dai seama ca mai am mult de muncit pana la super rzultate, dar macar acum am incredere ca merge!!!
Scris: Vin Iun 02, 2006 11:29 am
Moderator
Ia zi acum si cum te-ai frecat cu sare si lamaie.... ulei pt cuticule n-am, cred ca exista, dar scrisul korean pentru mine e o mare enigma....
Scris: Vin Iun 02, 2006 11:41 am
Super mamic
Pai am taiat o felie de lamaie, am dat-o cu sare si m-am frecat cu ea pe unghii si cand mi-am pierdut rabdarea... pe toata mana!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum